Hoe werken wij?

Het eerste contact dat wij na een overlijden met nabestaanden hebben is doorgaans telefonisch. In overleg zullen wij een afspraak met u maken voor het zogeheten regelgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we hoe de uitvaart er in grote lijnen uit zal komen te zien. Alle momenten van de opbaring van de overledene tot aan de dag van de uitvaart komen aan bod. Gelukkig hoeven niet alle keuzes op deze dag gemaakt te worden. De dagen na de uitvaart hebben wij intensief contact met u, waarbij de uitvaart stap voor stap volledig vorm krijgt.

Op basis van de wensen die u aan ons kenbaar heeft gemaakt, maken wij een samenvatting van alle gemaakte afspraken. Tevens maken wij een begroting die u een beeld geeft wat de uitvaart kost. Op deze manier kunnen er tijdig aanpassingen worden gedaan, waar dat nodig is.

Als u dit wilt, adviseren wij u om zelf een bijdrage te leveren aan de uitvaart. U kunt bijvoorbeeld helpen bij de laatste verzorging, maar ook het dragen van de uitvaartkist, een ”in memoriam” schrijven en voorlezen, of een dankwoord uitspreken aan het graf kunt u zelf doen. Ook kunnen kinderen een tekening of foto meegeven in de uitvaartkist, of de kist zelf beschilderen. Als u als familie actief bij de uitvaart betrokken bent, helpt dit vaak bij de verwerking van het verlies.

Steeds vaker hebben de overledene of de nabestaanden speciale wensen voor de uitvaart; een bijzondere  uitvaartkist, een mooie wade, live muziek of een speciale locatie voor de uitvaartdienst. Bij ons staan de wensen van de overledene en de nabestaanden altijd voorop. We vinden het belangrijk om deze wensen op een respectvolle manier in te vullen en zullen daar altijd onze uiterste best voor doen.